Stav vývoja pneumatík

2021-08-13

S rozvojom technológie výroby pneumatík sa smer vývoja pneumatík neustále mení. Pneumatiky pre elektrické vozidlá, bezpečnostné pneumatiky, zelené pneumatiky, nízkoprofilové pneumatiky atď. sú všetky smery vývoja, ktoré pritiahli veľkú pozornosť.

Elektrické vozidlá používajú batérie, ovládače a elektromotory na nahradenie motorov vozidiel na palivo. Batéria zvyšuje hmotnosť samotného vozidla a okamžitý indukovaný krútiaci moment elektromotora je väčší ako moment motora. Elektrické vozidlá preto kladú vyššie požiadavky na tlak v pneumatikách, statické trenie pri štartovaní a koeficient valivého odporu. Okrem toho je hluk systému elektrického pohonu elektrických vozidiel nižší ako hluk vozidiel na palivo, takže dezén pneumatík pre elektrické vozidlá musí znížiť hluk spôsobený cestnými dôvodmi; elektrické vozidlá majú tiež vyššie požiadavky na nízku hmotnosť. Pneumatiky pre elektrické vozidlá už nie sú obyčajné pneumatiky, ale inteligentné pneumatiky, najmä vo vysokovýkonných elektrických vozidlách.




We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy